• info@dutchseoclark.nl

10 eenvoudige maar krachtige SEO tips om het verkeer naar uw website te stimuleren

Heb je net een geweldige website gebouwd? Geweldig. Maar wat maakt het uit als niemand hem ziet? Deze eenvoudige SEO-trucs en -tweaks helpen je om goed te scoren in Google, Bing en andere zoekmachines en zorgen ervoor dat je site gezien wordt.

Er zijn veel redenen om een website te maken. Misschien heb je een geweldig product gemaakt dat je klaar hebt om online te verkopen. Misschien heb je je magnum opus geschreven, een persoonlijk essay dat zeker de Pulitzer zal winnen als het eenmaal op het internet staat. Misschien wil je gewoon je hobby’s met de wereld delen. Helaas doet dat er allemaal niet toe als niemand uw website bezoekt.

Als u wilt dat mensen uw website ontdekken, is zoekmachine optimalisatie (SEO) een must. SEO is een algemene term voor de processen die webmasters gebruiken om de kansen van hun sites om goed te scoren in zoekmachines, zoals Bing en Google, te vergroten. Of uw site nu draait op een gedeelde, VPS of dedicated server, u moet gebruik maken van SEO zodat uw site (hopelijk!) op de eerste resultatenpagina verschijnt nadat iemand een term in een zoekmachine heeft ingevoerd. De volgende SEO tips garanderen geen superieure resultaten plaatsing, maar ze zijn essentieel voor het helpen van zoekmachines-en mensen, bij uitbreiding-vinden van uw site.

Bouw een goed ontworpen website
Als uw site nieuw is, groot, of veel multimedia bestanden bevat, overweeg dan het maken van een sitemap. Dat is een bestand dat zoekmachines voorziet van de informatie die ze nodig hebben om snel site pagina’s, video, en audio te crawlen en te indexeren. Google heeft een handige sitemap generator. Bing heeft dat ook. In feite moet uw website een sitemap bevatten om in Google News te verschijnen.

Daarnaast moet uw website bezoekers aanmoedigen om uw content te verkennen en te delen. Verkoopt u producten? Je homepage moet op zijn minst een paar geoptimaliseerde productafbeeldingen bevatten (meer daarover later). Heeft u een blog? Link naar uw meest recente berichten en essays. Deze acties zijn niet alleen aantrekkelijk voor bezoekers, maar ook voor zoekmachines. Het laat hen zien wat u belangrijk vindt.

Aan de achterkant moet het titelveld van uw website de hele site terugbrengen tot de naam en relevante trefwoorden, want dat is wat er in zoekresultaten verschijnt. Kies dus zorgvuldig de naam en de trefwoorden van uw site om mensen en spiders aan te trekken. We zullen je zo laten zien hoe je dat doet.
Tot slot, onderschat de waarde van een aantrekkelijke website niet. Als uw site eruit ziet als een oude GeoCities pagina, zullen mensen vertrekken, nooit meer terugkomen, en op zoek gaan naar een meer professioneel uitziende concurrent. Dat zijn verloren bezoekers, waardevolle externe links, buzz in de sociale media, en inkomsten. Onze aanbevolen website bouwers geven u de tools om snel een aantrekkelijke, functionele website te bouwen.

Focus op een specifiek onderwerp
Zoekmachines willen mensen verwijzen naar de meest gezaghebbende en correcte resultaten. Dus, als u een expert bent in een bepaald onderwerp dat u wilt verkennen, moet de inhoud van uw website dat weerspiegelen. Wilt u uw recepten met de wereld delen? Dan moet voedsel de focus van uw site zijn. Meng de inhoud van pannenkoeken niet met, laten we zeggen, metaalbewerking. Het is tenslotte onwaarschijnlijk dat uw website een grote multinational of een grote nieuwsorganisatie is die alles voor iedereen moet zijn.

Specificiteit is ook belangrijk. Als je een visser bent met een uitstekende kijk op vliegvissen, in tegenstelling tot diepzeevissen, dat is waar uw website over moet gaan. Leun in wat je te brengen aan de tafel, het zal helpen uw aanwezigheid op het web.

Kies relevante zoekwoorden
Een gericht onderwerp maakt het eenvoudig om uw site zoekwoorden te kiezen. Wat zijn trefwoorden? Het zijn de belangrijkste woorden die mensen naar uw site leiden. Om trefwoorden goed te gebruiken, neemt u de verschillende elementen van uw website – artikelen, afbeeldingen, video’s, podcasts – en vat ze samen in SEO-vriendelijke termen. U wilt ook trefwoorden in de URL, header tags, meta beschrijvingen en alt attributen van uw site. Ga naar de backend van uw website en plaats de termen in de trefwoordvelden (als u een websitebouwer gebruikt) of bewerk de code (als u liever de backend van een webhostingservice opent en met HTML knutselt).

U moet optimaliseren zoekwoorden aan de zoekopdrachten van mensen overeenkomen. Als uw website verkoopt handgebreide sjaals, dan ³”sjaal³” en ³”breien³” moet uw zoekwoorden zijn. Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, zullen diezelfde zoekwoorden andere sites naar boven halen wanneer iemand een zoekopdracht uitvoert. Als gevolg hiervan, moet u back-up standaard zoekwoorden met long-tail zoekwoorden, die meer specifieke zoekopdrachten zijn.

Met behulp van onze eerdere voorbeeld, zou een relevante, long-tail zoekwoord zijn “beste hand gebreide Pokemon sjaals.” Dat is een bijzonder specifieke zoekopdracht die u kunt gebruiken om uw site te onderscheiden van het peloton. Google heeft een tool, Keyword Planner, die u helpt krachtige zoekwoorden te vinden. Maar ga niet te ver; u wilt geen zoekwoorden gebruiken die maar weinig mensen in zoekmachines invoeren.

Maak kwalitatieve inhoud op een consistente basis
De kwaliteit van de inhoud is ook van belang voor SEO. Bijvoorbeeld, een blog over automotoren moet vragen beantwoorden of niche-onderwerpen belichten. In plaats van te ratelen over motoren, is het het beste om diep in te gaan met artikelen boordevol informatie, zoals “De 5 grondbeginselen van transmissie reparatie” of “Dingen die je misschien niet weet over carburateur reiniging.”

Zoekmachines geven de voorkeur aan websites met verse, veranderende inhoud. U wilt geen inhoud kopiëren en plakken van een andere site. Sterker nog, zoekmachines zullen uw site daarvoor straffen. Focus op hoge kwaliteit, origineel materiaal.

Daarnaast moet u uw website consequent bijwerken, of dat nu in de vorm van nieuwe artikelen, kunst of producten is. Bezoekers willen een reden om terug te keren naar uw site of uw inhoud te delen op Facebook, Twitter, Instagram of andere sociale media netwerken. Zoekmachine spiders willen ook graag verse inhoud bekijken.

Het creëren van off-site links is noodzakelijk om waardevolle autoriteit op te bouwen. Zoekmachines zoeken naar links naar uw site vanaf andere betrouwbare sites, zoals de eerder genoemde sociale media netwerken of andere websites met veel bezoekers. Als uw site gerichte, kwalitatieve inhoud biedt die resulteert in een link van The New York Times, zullen zoekmachines uw site als opmerkelijk beschouwen en de rangschikking ervan verhogen.

Je kunt dit echter niet kunstmatig laten gebeuren. Weet waar je het over hebt, zet die kennis op de voorgrond, presenteer het duidelijk, en werk je website regelmatig bij. Ervan uitgaande dat het informatie is waar mensen naar hunkeren, zal je site uiteindelijk SEO tractie krijgen.

Maak aantrekkelijke paginatitels en kopteksten
Een paginatitel en koptekst zijn vergelijkbare, maar verschillende manieren om dezelfde websitepagina te benoemen. De eerste is een keyword-centric titel ontworpen om de zoekmachine goden tevreden te stellen, terwijl de laatste is ontworpen om mensen die doorklikken naar de pagina te behagen.

Bijvoorbeeld, “2021 Honda Civic Review” is een strakke, SEO-vriendelijke paginatitel die alleen in de zoekresultaten verschijnt. Paginatitels zijn immers geschreven voor Bing en Google liefde. “10 Redenen waarom de 2021 Civic Honda’s beste auto is” is een geweldige, on-page kop die aanzet tot delen en terugkerende lezers. Dat is ook goede SEO. Natuurlijk kunnen pagina’s en koppen dezelfde titels hebben. Experimenteer om te zien welke methode het beste werkt.

Als voorzorgsmaatregel moet je ervoor zorgen dat de titel en de kop van je pagina nauwkeurig beschrijven wat er op de pagina staat. Noem een pagina niet “2021 Honda Civic Review” als de inhoud dat niet weergeeft. Dat is liegen tegen de lezer, wat Google en andere zoekmachines afkeuren. U verliest vertrouwen, autoriteit en SEO-ranking.

Optimaliseer uw afbeeldingen
Op het web zijn afbeeldingen de manier waarop we binnen de lijntjes kleuren; heldere, duidelijke afbeeldingen maken een website uitnodigend. Bovendien benadrukken afbeeldingen het product of de diensten die u wilt verkopen, en breken ze grote tekstblokken op om lezers betrokken te houden. Afbeeldingen zijn belangrijk, dus moet u de tijd nemen om ze te optimaliseren.

De eerste stap bij het optimaliseren van uw afbeeldingen voor het web is om ze te verkleinen tot een hanteerbaar formaat. Elke afbeelding moet kleiner zijn dan een megabyte; nog kleiner als uw pagina veel afbeeldingen bevat. Door afbeeldingen te verkleinen tot een resolutie van maximaal 1920 bij 1080 pixels en het JPG- of WEBP-formaat te gebruiken, worden uw pagina’s sneller geladen. Zoekmachines houden niet van traag ladende sites.

Zorg er ook voor dat uw afbeeldingen de juiste Alt attributen hebben. Google, bijvoorbeeld, kan de afbeeldingen die u naar uw site uploadt niet echt zien, maar Alt attributen helpen de zoekgigant uw foto’s te categoriseren. Alt attributen moeten een beschrijving van de afbeelding zijn, maar niet te lang. Probeer maximaal 125 tekens te gebruiken.

Content management systemen (denk aan WordPress) hebben meestal Alt-velden, zodat u gemakkelijk een trefwoord voor de afbeelding kunt typen. Als u liever HTML bewerkt, werken de alt-attributen als volgt:

<img src=”cool_dude.jpg” alt=”Man typt een artikel” width=”1920″ height=”1080″>

Maak er een gewoonte van deze verduidelijkende tekst aan al uw websiteafbeeldingen toe te voegen.

Verminder de laadtijd van uw website
Volgens marktonderzoek van Google verlaat 53 procent van het mobiele publiek een site als deze er langer dan drie seconden over doet om te laden. Hun tijd is kostbaar, dus moedig ze niet aan om te stuiteren met een website die zo traag is als een glas.

U kunt de snelheid van uw site analyseren met Google PageSpeed Insights, Google’s Test My Site, of Pingdom. Deze tools bieden gedetailleerde informatie over hoe u de laadtijd van uw website het beste kunt verbeteren. Dit omvat ook het vervangen van afbeeldingen of scripts die mogelijk een tijdje duren om te laden.

Als u WordPress gebruikt, wilt u alle plug-ins verwijderen die niet essentieel zijn voor uw site.Kijk ook eens naar WP-Rocket, een WordPress plug-in die pagina’s cached voor snellere laadtijden.

Schrijf Meta beschrijvingen boordevol informatie
Een metabeschrijving, ook wel snippet genoemd, is een kleine paragraaf in de HTML-code van elke pagina. Metabeschrijvingen verschijnen in zoekmachineresultaten onder de paginatitels, en leggen het doel van een pagina op een meer diepgaande manier uit. Hier kun je langere beschrijvingen schrijven (ongeveer 150 tekens!) die niet in paginatitels zouden passen. Waarschuwing: gooi hier niet al je zoekwoorden in. Dat is keyword stuffing, en zoekmachines fronsen daar hun wenkbrauwen over. Schrijf in plaats daarvan je meta beschrijving in eenvoudige taal.

Als je HTML kunt bewerken, zet de meta beschrijving dan in de “Head” sectie van elke pagina. Hier is een voorbeeld.

<head>

<meta name=”description” content=”Gratis Web tutorials”>

<meta name=”keywords” content=”HTML, CSS, JavaScript”>

<meta name=”author” content=”John Doe”>

</head>

Let op de meta tags voor beschrijving en trefwoorden. Dit zijn de primaire gebieden waarop u uw SEO-inspanningen moet richten.

Veel content management systemen laten je de meta beschrijvingen bewerken zonder in de HTML te hoeven graven. Als je WordPress gebruikt, zijn er een aantal verschillende plug-ins, zoals All in One SEO Pack of Yoast SEO, waarmee je metabeschrijvingen kunt toevoegen zonder je met code bezig te houden.

Adresseer uw URL’s
Ja, u moet SEO-tactieken ook toepassen op URL’s. Zoekmachines houden net zo veel rekening met de zoekwoorden in de URL van uw site als met de zoekwoorden op een pagina.

Gebruikt uw website dynamische URL’s, adressen die afhankelijk zijn van genummerde pagina’s? Zo ja, vervang ze dan door statische URL’s. Neem bijvoorbeeld dit hypothetische blogbericht: http://thebestsiteever.com/post/detail?id=27869. Het nummer aan het eind van de URL staat voor dat specifieke bericht, maar het is helemaal niet beschrijvend.

Om dat te verhelpen, moet u in de backend van uw site duiken en statische URL’s inschakelen, zodat u belangrijke trefwoorden kunt toevoegen aan het adres van uw site. Met statische URL’s zal diezelfde post over slimme auto’s verschijnen als http://thebestsiteever.com/post/smart-cars. Zoekmachines houden van deze meer informatieve URL-structuur. Denk eraan, beknoptheid is de sleutel, dus maak de URL niet tot een zin boordevol trefwoorden. Tenslotte, gebruik koppeltekens om de woorden in de URL op te splitsen, in plaats van ze allemaal samen te proppen.

Beheers interne links
Uw site krijgt meer autoriteit in zoekmachines als andere sites ernaar linken, vooral als die externe pagina’s worden gezien als betrouwbaar en populair. Dit worden backlinks genoemd, en de waarheid is dat je er niet veel controle over hebt. Doe uw best en hoop dat ze uw kant op komen.

Aan de andere kant, heb je volledige controle over interne links. Je wilt gerelateerde artikelen linken om bezoekers dieper in je site te krijgen. Over het algemeen wilt u linken naar ankertekst, de woorden waarop bezoekers klikken om van de ene pagina naar de andere te gaan. Als uw site bijvoorbeeld een artikel over bougies heeft, en u wilt daarnaar linken vanuit een artikel over motoronderhoud, gebruik dan de hypothetische ankertekst “vervang uw bougies” voor extra SEO-sap.

Interne links moeten natuurlijk zijn en spaarzaam worden gebruikt. Een paragraaf die alleen maar uit links bestaat is niet erg leesbaar, dus zoekmachines zullen het afwijzen. Je moet er ook voor zorgen dat je links werken. Gebroken links geven aan dat je de site niet goed onderhoudt, dus zoekmachines zullen je site straffen. Als u hulp nodig heeft bij het scannen van uw website op gebroken links, bezoek Dead Link Checker.

Deze 10 SEO tips zijn slechts het topje van de zoekmachine optimalisatie ijsberg, maar ze zijn een uitstekend startpunt. Goed scoren in Bing, Google, en andere zoekmachines zal niet van de ene op de andere dag gebeuren, dus wees geduldig terwijl u deze tips toepast op uw website. En kom hier vaak terug! We zullen deze pagina regelmatig bijwerken met meer nuttige SEO tips.

 

 

One thought on “10 eenvoudige maar krachtige SEO tips om het verkeer naar uw website te stimuleren

 1. Get 450+ Extra Daily Visitors and 3X Your Profits

  “How can I get more traffic to my site?”
  People ask me this question all the time.
  Truth be told, ranking on Google is getting *harder*,
  because everyone and their grandma is targeting
  the same keywords.
  My friend George and his team just released a new
  SEO WordPress plugin that fixes this problem.
  It ranks your site higher in Google, without you
  creating more content or building backlinks.

  Check it out here ==> https://bit.ly/39swbCx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *